
תינוקות ובקבוקים: מה קיים בשוק? ומה כדאי לדעת לפני רכישה?
בכל חנות למוצרי תינוקות תמצאו כמות בלתי נגמרת של בקבוקים לתינוקות, כאשר כל חברה מבטיחה את הטופ שבטופ.
אז איך יודעים איזה בקבוק לבחור? מה ההבדלים ביניהם? איזה בקבוק נוח יותר לניקוי? ההיצע בהחלט מבלבל, ולכן הבאנו בפניכם את כל התשובות בכתבה הבאה!
אולי זה נשמע משימה פשוטה, בסך הכל לבחור בקבוק לתינוק, אך אם ניקח בחשבון את ההיצע הרב ואת העדפות של כל תינוק, נגלה כי בהחלט מדובר במשימה מורכבת, אך עם שימת לב לכמה פרמטרים חשובים, בהחלט תוכלו לסיים את המשימה בהצלחה.
1. בחרו בקבוק המדמה מצב הנקה
פרמטר זה חשוב במיוחד לבחירת בקבוק ראשון לתינוק, או עבור תינוק שהיה רגיל להנקה בלבד. חשוב שהפטמה תהיה בעלת מרקם המדמה תחושת שד, כך שהמעבר יהיה טבעי לגמרי. ישנם בקבוקים ייעודיים לכך בשוק בעלי גמישות נהדרת שיסייעו לכם להעביר את התינוק מהשד לבקבוק ביתר קלות.
2. בקבוק איכותי בעל תו תקן
חובה לבחור בבקבוק של מותג מוכר, כזה שעבר בדיקות מחמירות ועומד בתקני התקן. כמו כן, כדאי לבחור בבקבוק ללא ביספינול A – שזהו כימיקל שעלול להיפלט לבלילה בעת חימום הבקבוק. בקבוקים שאינם מכילים את חומר זה, ניתנים לחימום במיקרוגל, וגם לחיטוי בטוח יותר בסטריליזטור.
3. בקבוק המונע גזים
כאשר התינוק שותה מהבקבוק עלול לחדור אל הפטמה אוויר הגורם לגזים. דבר זה קריטי בעיקר לתינוקות מגיל אפס ועד גיל שלושה חודשים הרגישים לגזים. מסיבה זאת, העדיפו לבחור בבקבוק המכיל פטמה אטומה לגמרי, מה שיגרום למניעת כאבי בטן מיותרים כתוצאה מגזים. כמו כן, ישנם בקבוקים המכילים שסתום מיוחד למניעת גזים, כדאי לבחון זאת במקרה של רגישות יתר.
4. חיבור פטמות שונות וזרימת האוכל
כדאי לרכוש בקבוק המאפשר החלפת פטמות, ובכן מגיע עם מספר פטמות לצורך אכילת מזון סמיך יותר. עליכם לדעת שכאשר התינוק התרגל לבקבוק מסוים יהיה לו קשה להחליף, ולכן יש לוודא שהבקבוק מתאים גם למזון סמיך.
5. אחיזה נוחה במיוחד
לרוב, כאשר רוכשים בקבוק לתינוק פחות מייחסים חשיבות לעיצוב שלו ולאפשרות האחיזה, אבל חשוב לדעת כי לעיצוב יש השפעה רבה על הנוחות של התינוק ולנוחות שלנו כהורים להאכיל את התינוק. ולכן, בחרו בקבוק נוח להאכלה, מה שיאפשר לכם לבצע משימות שונות וגם תוך כדי להאכיל את התינוק ולאפשר לו אחיזה נוחה בשלב שיוכל לאכול באופן עצמאי.